С настъпването на пролетта идва промяната и сме готови да я приветстваме и в дома си. За щастие не е нужно да променяте изцяло четирите си стени за това: разкриваме кои тенденции в декора на дома вече могат бързо и лесно да предизвикат ново усещане в апартамента и бавно да се сбогуваме със зимата.

Тенденция за декорация #1: светло, необработено дърво

На вниманието на феновете на минимализма: интериорните експерти ще бъдат вдъхновени от естествения стил на живот в Скандинавия през 2021 година. Тенденцията на декора се характеризира с ясни дизайни и изчистени линии. Светлите дървета, които изобщо не са били лакирани или само много фино, се комбинират с успокояващи цветови нюанси. Светлосиньо, кремаво, зелено, розово или сиво внасят нова лекота в апартамента и сега заместват по-силните тонове на скъпоценните камъни.

Тенденция за декорация №2: абстрактни вази

Всекидневната, спалнята или коридора се преобразува в лична художествена галерия през пролетта, като се добавят вази с абстрактни форми. В малка група или в голям формат вазата ще работи също толкова добре. Най-добре би изглеждало да поставите изсушено цвете във вазата.

Тенденция за декорация # 3: естествени материали

Естествени материали като ратан, дърво, морска трева или рафия са на върха на нашия списък с желания през пролетта. В комбинация с естествени цветове като бежово и пясъчно, както и акценти от сухи цветя и трева, те създават свежа, приятна и спокойна атмосфера в стаята. Поемете дълбоко въздух и се насладете!

Тенденция за декорация # 4: цвят на тенденцията – зелен

Независимо дали маслина или изумрудено, зеленото е новият тенденциозен цвят за стени, възглавници, плочки или дори чинии. Дори тюркоазена кофа за боклук може да подправи малко бялата кухня. Нюансите осигуряват свежест в апартамента, особено в контраст с бялото; Месинговите акценти разкриват елегантната страна на зеленото. Съвет: новият тенденциозен цвят също може да бъде допълнен в стаята със свежи саксийни растения!

Тенденция за декорация # 5: Истински хоумофис

Време е да приемем факта, че вече няма да работим нормално от офиса 5 дни в седмицата. Пандемията ни показа, че домашният офис е ефективен и много хора по света предпочитат да работят от вкъщи. Успяхме по някакъв начин да работим от кухненската маса по време на първия локдаун. Но сега наистина е време да започнете да мислите за подходящо домашно работно място. С приличен стол и бюро.