Скучно ви е вкъщи? Искате да направите нещо продуктивно по бърз и лесен начин? Защо не опитате оригами? С наша помощ ще можете да направите перфектната звезда, използвайки само един лист хартия във формата на квадрат. Тази лесна оригами звезда е идеалното занимание и за деца. Използвайки този метод може да ги научите и как да правят петоъгълник.

Преди да започнете, ще ви трябват:

  • ножици
  • лист хартия 15х15 см

1. Започнете да правите гънки. Сгънете долни ръб към горния. 1. Започнете да правите гънки. Сгънете долния ръб до горния ръб. След това донесете долния ляв ъгъл нагоре и надясно, подреждайки горните ръбове. Направете малка маркировка в центъра на мястото на гънките. Направете същото с горния слой от горния ляв ъгъл, спуснете го надясно, само като маркирате центъра. Можете да видите X в центъра на лявата страна на хартията. Сгънете долния десен ъгъл в центъра на този X и сгънете.

 

Съвет: За най-добри резултати направете гънките си възможно най-спретнати

 

2. Продължете да сгъвате. Сгънете лявата част на горната секция, за да я подравните с десния ръб. След това сгънете долния ляв ръб нагоре и надясно, подравнявайки го с левия ръб на дясната секция. Вижте как на следващата снимка.

3. Сгънете лявата секция отзад по ръба на дясната секция. Вземете ножицата си и изрежете по пунктираната линия (вижте как на следващата снимка). За да направите петоъгълник вместо това, изрежете по върха на най-предния капак. Отворете хартията.

Съвет:

  • Можете също така да получите различни видове звезди с този метод, като промените кройката в края.
  • Можете да направите вашата оригами звезда по-остра, като я сгънете и направите разфасовката под по-остър ъгъл.
  • Направете звездата по-голяма, като изрежете под по-малко наклонен ъгъл.
  • За да направите звезда с кух център: направете втори разрез, под същия ъгъл, по-нисък и отворен, ще получите две звезди!

Интересни факти за Оригами

Тъй като хартията се разгражда с възрастта, е трудно да се намери точна дата за изобретението на оригами. Обикновено се смята, че хартията е изобретена около 105 г. сл. Н. Е. в Китай. Японците за първи път използват хартия през шести век. Други култури също се занимават с различни форми на сгъване на хартия, но именно японците са открили възможностите, свързани с използването на хартия като основа за изкуство.

Значение на името. Оригами първоначално е бил известен като ориката (сгънати форми). През 1880 г. обаче занаятът става известен като оригами. Терминът оригами идва от японските думи oru (гънка) и kami (хартия).

Модерни вариации. Оригами първоначално не позволяваше никакво рязане или залепване, тъй като е трябвало да се използва само помощта на ръцете, но стандартите се разхлабиха значително през годините. Днес ще видите много книги за оригами с дизайни, които включват някаква форма на изрязване или залепване, за да осигурят допълнителна стабилност на крайния дизайн.

Днес можете да намерите ентусиасти за сгъване на хартия, които работят с опаковъчна хартия, хартия за писане, хартия за скрапбукинг и различни форми на ръчно изработена хартия. Съществува „зелена“ занаятчийска тенденция да се прави оригами от хартия, която иначе би била изхвърлена, като стари вестници и нежелани вложки. Можете също така да сгънете фигурки оригами от хартиени пари, за да представите подарък по уникален начин. Този занаят изисква да следвате диаграми, създадени с отчитане на конкретни измерения на вашата валута.