Кендал Дженър, Бела Хадид и Хейли Бийбър имат още едно общо нещо помежду си, освен свръхбогатите си семейства и многомилионните им договори като модели – малки, скрити татуировки. През последните години, миниатюрните форми на изкуство стават все по-известни. До голяма степен това се дължи на способността им да се покрият. Да не забравим и фактът, че е супер забавно и естетично да окрасите инстаграм профила си с тях. Но както с всяка татуировка – малка, средна или голяма – винаги има някои неща, които е добре да знаете преди да си направите татуировка.

Въпреки мини-размера на татуировката, тя остава дългосрочна и трайна следа на тялото ви. Следователно е много важно да знаете какъв е процесът, преди да усетите иглата върху кожата си. Не всички татуировки, мастила, салони и артисти са еднакви. При малките татуировки е по-трудно да се оправи каквато и да е грешка заради размера им, затова артистът, който ще ви я направи трябва да се стреми към съвършенство. Разберете какво трябва да знаете преди да предприемете една голяма стъпка за нещо толкова малко.

  1. Някои артисти ще откажат да ви татуират

Когато си правите татуировка е добре да помните, че боди арт-а си е АРТ. Следователно, всеки артист си има своите слаби и силни страни. Поради тази причина, някои специализират в микро татуировките, а други не биха си позволили да ги правят. Затова е важно да си направите проучване предварително. Можете да проверите инстаграм профила на съответния артист, както и да ги потърсите в гугъл. Задавайте им въпроси и бъдете сигурни, че имат опит в правенето мини-татуировки.

  1. Случват се грешки

При малките татуировки няма място за грешки. Тъй като е ръчно направена, винаги нещо може да се обърка. Когато са малки, понякога линията не е изцяло права, както бихте желали. Все пак не е Фотошоп. Не е рисунка, а тялото ви. Уверете се, че татуистът знае какво прави и ще може да минимизира всякаква възможност за грешки.

  1. Няма две еднакви татуировки

Важно е да се отбележи, за всеки който иска да си направи еднакви татуировки с най-добрата си приятелки или с партньора си. Понякога кожата третира пигментите по различен начин. Кожата на всеки е различна и всичко оказва влияние – от начина, по който се грижите за нея, до това какъв сапун използвате, дори и водата… няма как да се поправи.

  1. Фините линии избледняват по-бързо

Колкото и да са сладки, малките татуировки не издържат колкото традиционните. Ако татуировката се прави с единична игла, повечето татуисти ще намалят количеството мастило. Намалят го, за да не е толкова силно, колкото черният пигмент. В допълнение към това, имунната ви система активно се опитва да отстрани мастилото от кожата ви веднага щом ви докосне. Затова е по-лесно да се премахват малките, еднолинейни татуировки – поради липсата на мастило.

  1. Лесно се преработват

Въпреки че, малките татуировки избледняват по-бързо от големите, те са по-лесни да се оправят като това се случи. За някои хора не е толкова лесно заради липсата на време и средства, но малките татуировки за жени могат лесно да се възстановят.

  1. Нежните татуировки трябва да се третират внимателно

Колкото и да не ви се вярва, микро-татуировките наистина са толкова нежни, колкото изглеждат. Линиите са по-малки, по-тънки и деликатни. Поради тези причини е много важно да се грижите внимателно за тях. Уверете се, че през първите няколко седмици не докосвате струпеите и не накисвате татуировката във вода. Колкото по-добре се грижите за татуировката си – добра диета и достатъчно сън – толкова по-бързо ще се възстанови.

  1. По-малко грижи са по-добри грижи

Всяко студио може да има различен метод при грижа за татуировките. Трябва да измивате добре татуировката по няколко пъти на ден и след това да се подсуши. Препоръчваме ви да нанасяте тънък слой от крема за татуировки (независимо дали е препоръчан от татуита ви или сте го взели от аптеката) около 3-4 пъти на ден и да пазите татуираната кожа от слънцето.