Доста често ще чувате съвети за красота, които казват, че жените с кръгло лице не трябва да носят къса коса. Това не е вярно. Можете да носите къса коса, независимо от формата на лицето си. Просто трябва да сте сигурни, че сте правилно подстригани. Най-ласкателните прически са тези, които работят с текстурата на косата ви. Кройката трябва да ви накара да се чувствате така, сякаш имате по-овално и по-дълго лице. Това е възможно с всякаква къса дължина, независимо дали става въпрос за пикси или боб. Ключът е да намерите стила, който усъвършенства и удължава лицето ви. Сега нека видим най-добрите варианти за къса прическа за кръгло лице.

Как да разберете дали имате кръгло лице?

Слушайте внимателно. Кръглото лице е малко повече от просто да имате пълни бузи. Трябва да определите точните размери на лицето си, преди да се уверите, че имате кръгла форма на лицето. Просто извадете рулетката и следвайте простите стъпки по-долу, за да направите точно това!

  • Измерете лицето си в горната част на скулите, малко под очите.
  • Проверете дължината на лицето си от центъра на челото до върха на брадичката.
  • Измерете пространството в най-широките точки на челюстта си.

Ако ширината на скулите, линията на челюстта и дължината на лицето ви са приблизително еднакви, значи имате кръгло лице. Разликата от няколко милиметра тук-там няма значение. Сега със сигурност знаете дали формата на лицето ви е кръгла. И така, ето няколко съвета и трикове, които трябва да имате предвид, когато избирате къса прическа за кръгло лице!

Съвети за избиране на най-добрата прическа за кръгло лице

Смяна на прическата може да бъде огромно преживяване. Това е особено вярно, когато не знаете кой стил ще допълни формата на лицето ви. Но ако имате кръгло лице, ето няколко съвета, които можете да имате предвид следващия път, когато отидете във фризьорския салон за подстрижка:

  • Вързаната коса върви добре с кръглата форма на лицето, тъй като добавя дължина на лицето ви.
  • Ако искате бретон, изберете страничен бретон, вместо прав.
  • Когато искате къса къдрава прическа, не забравяйте да фокусирате къдриците близо до короната си вместо бузите.
  • Ако искате да запазите косата си дълга, опитайте разхвърляни слоеве. Това ще удължи врата ви и ще компенсира закръглеността на лицето ви.
  • Най-добрият начин да оформите косата си е чрез меки къдрици. Просто увийте големи части от косата си около голяма маша, за да постигнете този външен вид.

Време е да се потопим в това, заради което всъщност сте тук: най-добрите къси прически, които отговарят на вашата форма на лицето!

Боб

Каре с бретон за кръгло лице

Пикси

Средна дължина за кръгло лице

Прическа лоб

Къса и обръсната

Асиметричен боб с фини слоеве

Разгледайте още: