Татуировката трябва да бъде нещо, което наистина искате, но как се процедира ако нямате конкретна идея каква да бъде тя? Изборът на татуировка може да бъде стресиращ, тъй като остава траен белег на тялото ви и вземането на грешно решение може да бъде болезнено и скъпо. Има множество фактори, които трябва да вземете предвид, преди да вземете окончателното си решение. Това включва изборът на размер, цвят, дизайн, значение, стил и разположение върху тялото, както и кой татуист да изберете, за да направи точно татуировката, която искате.

Тук ще намерите списък със стъпки, които да следвате при избора на вашия дизайн и полезни съвети при взимане на решение.

10 СЪВЕТА ПРИ ИЗБОР НА ТАТУИРОВКА

  1. След като намерите идея, която ви допада, можете да промените всеки дизайн по ваш вкус. Например, ако намерите снимка на татуировка, която наистина харесвате, може да искате само част от нея или може да искате да промените цветовете.
  2. Ако искате нещо оригинално, добрия татуист винаги ще бъде насреща да ви направи дизайна, който искате… не се страхувайте да търсите помощ в избора на уникален дизайн.

A small black bug on a person's wrist Description automatically generated with medium confidence

  1. Въображението ви е границата! Отделете време да си помислите какво точно искате. Не се отдавайте на първите си импулси.
  2. Помислите как татуировката ви може да бъде възприета в различните култури. Ще обиди ли някого? Нейната символика негативна ли е за някого?
  3. Разбира се, ако искате нещо написано с азиатски символи (например на ханзи, канджи или ханджа), бъдете много внимателни с избора си и проверете дизайна и значението му. Възможността, значението на тези знаци да са далеч от това което искате е голяма. Направете си проучването!

  1. Ако преди 10 години си бяхте направили татуировката, която искате сега, щеше ли още да ви харесва? Възможно ли е вкусът ви да се промени? Хубаво е да си задавате подобни въпроси и да обмислите дали наистина това е татуировката, която искате. Може да се окаже, че вкусът ви е твърде изменчив, за да си изберете дизайн за цял живот.
  2. Освен домашните татуировки, татуировките номер едно, които хората обикновено искат да премахнат или прикрият са имената. Освен ако името не принадлежи на детето ви или на някой починал близък човек, избягвайте подобни татуировки!

  1. Може да искате да си направите татуировка с друг член на семейството (приятелските в някои случаи са временни), която да е еднаква или свързана. Или може би искате да си татуирате семеен символ, като фамилия.

A picture containing person, hand Description automatically generated

  1. Не е нужно татуировката ви да има дълбок смисъл. Не се страхувайте да си татуирате анимационен герой. Важното е на вас да ви харесва!
  2. Имайте предвид, че е по-скъпо да си татуирате нещо на крака, ръката и лицето, тъй като имат нужда от повече внимание и време, за да се излекуват. Някои татуисти могат да откажат такъв тип татуировка, особено ако вече нямате на по-видими области.

Ако имате някакви съмнения или не се чувствате готови, не си правете татуировка!