Ако трябваше да изберем любима дреха в гардероба си, това биха били дънки. Защото независимо дали е небрежен с риза и маратонки или елегантен с блейзър и ток – денимът може да бъде използван универсално, следователно е нашият ежедневен моден герой.

Но дори дънките да се считат за бейсик, те винаги се адаптират към най-новите тенденции в света на модата. Ние ще ви разкрием за кои дънки да се оглеждате през 2021г.

Тенденция №1 на дънки: широки дънки

Широки дънки?! Точно така, широките панталони вече са модерни и имат по-небрежна кройка, отколкото е била преди. Но не се притеснявайте, широките дънки вече нямат нищо общо с реликвата от 2000-те: те сега се предлагат с висока талия (и не седят ниско на ханша). И ако искате, можете да носите и широките дънки с цепка на крака.

Тенденция # 2 на дънки: дънки с права кройка

През 2021 г. отново ще станем свидетели на дънките с права кройка! Те се характеризират с тесен, прав крачол, който може да достигне над глезена. Дънките също могат да се носят във винтидж вид и за предпочитане да са в класическия син цвят. Особено обичаме тези дънките, защото те са универсално стилни и могат да се носят с всеки любим топ.

Тенденция №3 на дънки: Дънки с цепка по подгъва

Отегчени ли сте от обикновените дънки? Тогава трябва да знаете новата тенденция към панталони с цепка по подгъва! Дънките се предлагат или с прилепнала кройка, или с широка плюс изключително дълъг подгъв. Цепката придава на панталона модерна и ултра готин вид и прави краката да изглеждат по-дълги.

Тенденция №4 на дънките: сив цвят

Сивите дънки са новото задължително нещо, което трябва да притежавате през 2021 г. и предлагат освежаваща промяна от бели, сини или черни модели! Капка разнообразие, може би? Дънки с цвят антрацит, които се предлагат във винтидж стил.