Лъвът (астрологичен символ ♌) е петият знак на зодиака. Неговата планета е слънцето, а стихията – огън. Силен, буен и изпълнен с енергия – всичко това е типично за зодия Лъв. Ще ви кажем какви други характеристики описват зодия Лъв (23 юли-23 август).

Типичният Лъв е ентусиазиран, упорит, очарователен, енергичен, решителен, екстровертен, огнено, креативен, страстен, смел, оптимистичен , независим, самоуверен, горд, лоялен и достоен.

Слабости: арогантен, доминиращ, упорит, самодоволен, нахакан, властен, нетолерантен и непредсказуем

Мотото на живота: Аз съм! Аз ще! Аз съм центърът на моята вселена!

Лъвът е оптимист и обича вниманието

Прожекторът е неустоим за лъва. Зодия Лъв копнее за аплодисменти и възхищение. С гордо държание и непоклатимо самочувствие лъвът иска да завладее собственото си царство. Разбира се, той знае точно как най-добре да използва сияйната си усмивка и привличане.

Слънчевата му природа го прави популярен и фокус на много общества. Той отдава голямо значение на статуса и лукса, защото обича да подчертава светещия си образ с блясък и по този начин иска да впечатли своите ближни.

Щедър и справедлив

Ако успее да овладее суетата си и да се концентрира върху най-важното, той може да постигне велики неща. Не напразно гордият лъв, символ на смелост, сила и превъзходство винаги е много целеустремен.

 

Тези му черти не са възприети от другите по негативен начин, тъй като обикновено постъпва с много щедрост и има подчертано чувство за справедливост. Лъвът е хубаво да внимава да не изглежда арогантен!

Приключение или романтика

Лъвът е горд и впечатляващ. Или веднага сте привлечени към енергията му, или изобщо не. Но не само заради външния му вид, а и заради вътрешната му сила. Когато си със зодия Лъв се чувстваш сякаш си герой от филм.

Който е обичан от него, всъщност може да има всичко от него, защото лъвът е щедър и има сърце от злато. Препоръчително е обаче да се правите на недостъпни от време на време, в противен случай той ще бъде твърде сигурен и ще му се погаси желанието. В крайна сметка лъвът е ловец и иска да се бори за любовта си. Поради тази черта понякога може да бъде малко изтощително да сте с Лъв.

Работа, финанси и успех

Лъвът се стреми към себеизразяване – иска да развие напълно творческия потенциал, който е в него. В противен случай той бързо ще се почувства неудобно. Той се чувства като у дома си на сцената, в студио или в телевизионното студио.

Лъвът е доволен от офис работа в дългосрочен план само ако е шеф или получи възможно най-малко инструкции. Изключително неохотно се придържа към разпоредбите. Той също обича лукса и често показва щедрата си страна. Съвет за пари: лъвовете трябва да внимават да не живеят над възможностите си!

Какво е необходимо на Лъва, за да бъде щастлив?

За да бъде щастлив, Лъвът се нуждае преди всичко от едно: пространство за развитие. Ако той може да разпусне по творчески начин, значи е добре. От друга страна, той трудно издържа ако бива ограничаван. Колкото повече възможности му се отварят, толкова по-добре е за неговото благосъстояние.

Зодия Лъв очаква много внимание от други хора. Той се чувства като център на света. Така че не е изненадващо, че винаги поставя себе си на първо място. Това обяснява и склонността на Лъва към лукс.

Особенности на характера

Кралят се появява! Марковият фетишизъм, арогантност и маниерност са само няколко от малките му странности. Лъвът не може да живее без лукс.

Модните къщи и автокъщи така или иначе щяха да фалират без него. Той се нуждае от златните дръжки на вратите, огледала в цялата къща и постоянен поток от почитатели, които да го уверят, че на 40 той все още изглежда на 25. В дългосрочен план тази показност може да бъде изморяваща.