Представителите на зодия Рак често биват подценявани, но всъщност те са много чувствителни. Продължете да четете, за да разберете всичко за зодия Рак (22 юни-23 юли)

Ракът (астрологичен символ ♋) е четвъртият знак на зодиака. Неговата планета е Луната, а стихията – вода.

Типичният Рак е гушлив, упорит, скромен, постоянен, съпричастен, чувствителен, решителен, приятелски настроен, щастлив, грижовен, душевен, добродушен, услужлив, интуитивен, умен, любезен, методичен, състрадателен, майчински-настроен, има огромно въображение, чувствителен, икономичен, приятен, мечтателен, издръжлив и целенасочен.

Слабости: страхлив, мрачен, пасивен, зависим от настроението, прекалено чувствителен и уязвим.

Девиз в живота: чувствам!

Приятелски настроен, но предпазлив

Твърда черупка, мека сърцевина – това описание вероятно се отнася за повечето раци. По природа душевни, те се нуждаят от необичайно дълго време, преди да отворят сърцата си за другите.

Когато не се притесняват от едно от настроенията си, Раците могат да бъдат много социални и забавни. Те подхождат към своите ближни по приятелски, но предпазлив начин, добри слушатели са и още по-добри наблюдатели. Те винаги имат готови съвети за околните, но понякога се чувстват загубени, когато става въпрос за собствените им проблеми.

Семейството е много важно за Рака

Дори и да не го признава, зодия Рак се нуждае от подкрепа в личния си живот. Колкото по-добре се чувства с партньора си, толкова повече ракът ще процъфтява. Романтичният Рак мечтае за голяма любов. Той обикновено е много любящ спътник и близостта е важна за него. Ежедневните телефонни разговори нямат нищо общо с контрола, а с това, че проявява истински интерес към вас. Ако Ракът наистина е влюбен, той е искрен и лоялен.

Също така търси партньор, който е грижовен. Ракът копнее за някой, който би искал да му даде уютен дом. Той не е от хората, които търсят краткотрайни връзки, а копнеят за истински партньор в живота.

Работа, финанси и успех

Чувствителна, ориентирана към семейството личност като Рак обича да работи с други хора, например в социалната сфера. За това понякога оставя собствените си нужди настрана – стремежът към успех не е абсолютно необходим за неговото щастие.

Ако Ракът се чувства добре в личния си живот, тогава всичко е наред. Независимо от това, или точно поради това, той получава огромна признателност от заобикалящите го хора. Съответното признание също се показва и финансово в професионалния му живот.

Ракът държи да спестява, но не в преувеличена степен. В случаите, в които му се иска да си купи нещо за себе си, трябва да го направи. Все пак го заслужава!

Какво е необходимо на Рака, за да бъде щастлив?

Раците са много чувствителни, семейно ориентирани хора. Те се чувстват най-комфортно в компанията на близките си, така че голямата банкова сметка е от второстепенно значение за тях. Да бъдеш заобиколен от близки и да се чувстваш в безопасност – това кара Рака да се чувства щастлив.

Кулинарните изкушения от всякакъв вид също го правят щастлив: за него е блаженство да готви и да яде – за предпочитане романтична вечеря на свещи. Ракът също обича да споделя с другите. Приемането на изоставено коте предизвиква усмивка на лицето му, но и обича да дарява ближните си хора с внимание и компанията си.

Особености на характера

Зодия Рак живее в ритъма на луната и следователно е в различно емоционално състояние всеки ден. Един ден щастлив и буен, на следващия ден отново е отдръпнат и песимистичен. Ракът е мрачен и определено се нуждае от чувствителни хора, които могат бързо да се адаптират към промените в настроението му.

Проявява разбиране, но онези, които не са лоялни и винаги са му на разположение, бързо ще бъдат наказани с детското му държание и цупене. Понякога Ракът е склонен да се държи надменно, но обикновено го прави с добри чувства.. според него. И горко на вас, ако не слушате съветите му!