Хората със зодия Водолей са едно нещо преди всичко: Необикновени. Ще ви кажем какво мотивира един Водолей, как и кого обича и кои други характеристики го описват.

Дата на раждане: 21 януари – 19 февруари

Водолея се счита за доста необичайна зодия. Той е очарован от всичко, което е необикновено или дори причудливо. Понякога е трудно за околните да разберат правилно действията му. От една страна той е истински и лоялен приятел, от друга страна копнее за свобода и независимост. Това, което е сигурно обаче, е, че със зодия Водолей никога не може да ти е скучно.

A picture containing icon

Description automatically generated

Зодия Водолей: силни страни

 • Напреднал
 • Креативен
 • Независим
 • Хуманитарен

Типични неща за зодия Водолей

Водолеят се характеризира преди всичко с факта, че се нуждае от свободата си и почти не цени традициите. За него е по-важно да може да реализира идеите си. И той има доста такива. Често обаче липсва постоянство по отношение на реализацията на неговите идеи.

Водолеят обаче приема и отклонения. В края на краищата Водолеите знаят точно какво искат и рано или късно те ще го получат. Това важи както за любовта така и за работата.

Водолеят е истински приятел

Забележителна е не само изобретателността на Водолеите: те също обичат да се обграждат с различен тип хора. Имате много и много различни приятели. Така че не е необичайно един хедонист да седне до професор по физика на социална вечер във вашия дом.

Това, което има значение за родените във Водолей, е индивидуалността на техните приятели. Те от своя страна се радват на присъствието на „своя“ Водолей, главно защото е страхотен другар, много интелигентен и затова често вдъхновяващ за другите.

Водолеят е изключително отзивчив и винаги е помага на приятелите си. Предвид многобройните си проекти, понякога му е трудно да следи нещата. Следователно би било препоръчително той да не се опитва да превърне всяка искра вдъхновение в действие: в края на краищата това няма да го докара по-далеч, ако се заплете.

Водолеят е привлечен от необикновеното

Водолей се управлява от Уран. Това означава, че типичният Водолей обича да се представя като оригинален съвременник. Всичко, което е някак необикновено и следва нова тенденция, привлича Водолея. Трудно е да се оцени, понякога дори непредсказуемо, но никога скучно. Той има и много духовна страна. Така че вълшебен микс.

Ето ги и позитивните характеристики на Водолея

 • ослепителна личност
 • творчество
 • интелектуален и много интелигентен
 • грижа за по-слабите
 • духовен
 • вдъхновяващ
 • много чаровен

Това са трудните черти на характера на зодия Водолей:

 • голяма нужда от свобода
 • понякога бунтовни
 • непостоянен и мрачен
 • труден за разбиране
 • вътрешно напрежение
 • нестабилен, трудно се обвързва

Влюбени Водолеи: всичко или нищо!

Както е известно, хората със зодия Водолей винаги са абсолютният център на всяка компания. Водолеят е популярен, някак всички го оценяват. Това, разбира се, се дължи и на неговия безпогрешен чар, от който едва ли някой може да избяга. Затова не е чудно, че той завърта главите на много хора.

Но почитателите му трябва да внимават да не го ограничават и затрупват с любовта си. Защото любовта му към независимостта е твърде голяма. Всичко трябва да е точно, преди той да е готов да се откаже от любимата си свобода за трайна връзка. Но след като има искра, нещо огромно ви очаква. Зодия Водолей не се влюбва често, но когато го прави, се влюбва трайно и до уши.

Коя зодия подхожда на Водолей?

Всеки, който смята, че може да постави Водолей на кратък повод в една връзка, сериозно греши. Той се нуждае от свобода като въздуха, за да диша. Ако можете да гарантирате това, ще получите вълнуващ партньор в живота. Така че е добре, ако и вие сте на същата страница когато става въпрос за дистанция във връзките и желание за свобода.

И това правят въздушните знаци Близнаци и Везни. И двамата дават на Водолея свободата, от която се нуждае, защото самите те също не са склонни да бъдат ограничавани. Те също имат онзи лесен начин за преминаване през живота, който е характерен за Водолея. Близнаците обаче са далеч по-реалистични от родения Водолей. Това може да доведе до разлики.

Кой друг подхожда на Водолей? Е, вашата собствена зодия. Водолеите с Водолей работят доста добре, защото те познават слабостите и силните си страни твърде добре и следователно се хармонизират перфектно. Дори заетият и заинтересован Стрелец е сродна душа на Водолея. Той също обича свободата, интересува се и е отворен към света. Освен това е малко екзотичен и обича да стъпва по нови, необичайни пътеки. Това пасва идеално.

И не на последно място, Овенът също се вписва много добре, тъй като подобно на Водолеите, те не обичат доминиращ партньор до тях и следователно са твърде щастливи да предоставят на Водолея неговите особености и свобода. И той е достатъчно уверен, за да е в крак с харизматичния Водолей.

Тези зодии са перфектни за Водолеите:

Везни, Близнаци, Стрелец, Водолей, Овен

Тези зодии не си подхождат толкова добре:

Скорпион, Рак